Flevoland Groeit! Event 2021

Plenair Flevoland Groeit! Event 2021
Het Flevoland Groeit! Event 2021 werd geopend door Marco Smit, directeur van Horizon Flevoland, en gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Daarna was het woord aan econoom en journalist Martin Visser en ondernemer Nasima el Bachiri- Ouamar.

Deelsessie Almere: Innoveren kan altijd

Welke impact heeft corona op de 24/7 economie en wat zijn daarin de kansen voor warehousing? Op deze en andere vragen krijg jij antwoord tijdens deze deelsessie over groei en innovatie in crisistijd. Thuan Trinh, MKB accountmanager, gaat hierover in gesprek met Geurt de Groot van Motrac.

Door de coronacrisis is veel business gekrompen maar ook vergroot, zeker in de sector van logistiek en materiaalmanagement, waar de 24 uurseconomie op volle toeren draait. Er is een behoorlijke druk op het logistieke apparaat van bedrijven komen te liggen en om dat goed uit te voeren is innovatie erg belangrijk. 

Tijdens deze sessie wordt jij geïnspireerd om te kijken naar de kansen die ontstaan door de crisis en krijg je een beeld van hoe innovatie zich ontwikkelt in magazijn- en materialhandling. 

Deelsessie Zeewolde: Zakendoen met buurlanden: hoe pak ik dat aan?

Exporteren naar buurlanden biedt heel veel kansen en mogelijkheden voor jou als Flevolandse ondernemer.
Wil jij weten hoe jij dit het beste aan kan pakken? 

Erik Vos, kok & product developer bij de Beleving, neemt je mee in de reis van concept tot realiteit in de wereld van Food.  Wat we over twee jaar gaan eten (en natuurlijk hoe het smaakt) wordt grotendeels nu bepaald, lang voordat het hippe nieuw eten aan tafel bij jou thuis komt.

Pepijn van der Heijden, specialist van Export Partner, legt uit hoe je het best om gaat met verschillende smaken in verschillende markten. Zijn bietjes ook zo hot in Duitsland? En hoe speel je als bedrijf daar op in?

Eric Hanson, trade developer bij Horizon Flevoland, legt uit hoe je als Flevolandse ondernemer gebruik kan maken van het breed Trade and Innovate netwerk en enkele Flevolandse instrumenten om van je export dromen een plan en een werkelijkheid te maken.

Deelsessie Dronten: Buiten de gebaande paden of op dezelfde weg doorgaan?

Ondernemen in een onzeker ondernemersklimaat; hoe doe je dat?

In deze deelsessie staat ondernemen in de afgelopen (corona) periode centraal. Rob Dal, MKB Accountmanager, en Inge Verschuur, Investment Manager, gaan in gesprek met Barend Jan Kroese (ACP International) en Jeroen Mast (SPECTO Aerospace). Zij hebben deze coronaperiode gezien als het moment om een nieuwe visie en strategie binnen het bedrijf te bepalen.

Aan de hand van verschillende stellingen en een interactief gesprek met het online en offline publiek willen we antwoord krijgen op vragen als ‘Hoe ben jij de corona periode doorgekomen?’ en ‘Wat zijn jouw verwachtingen voor de toekomst?’

Deelnemers van de deelsessie stappen met inspiratie weer de auto in en wellicht geeft deze deelsessie stof tot nadenken en het laatste zetje om een ander pad te bewandelen binnen het ondernemerschap.

Deelsessie Lelystad: Duurzaam ondernemen is toekomstbestendig ondernemen
Wil jij weten wat duurzaam ondernemen betekent voor het bedrijf van Johan van Peperzeel?  En wil je meer weten over hoe je duurzaam kunt ondernemen?

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Inzamelen en recyclen moet daarom het nieuwe normaal worden. We nemen een kijkje achter de schermen bij een schakel in de retourketen. Urgentiebesef: Wat betekent deze doelstelling voor jouw bedrijf als het gaat om afvalstromen, inkoop of zelfs het ontwerp van een product? Welke wetgeving is in de maak? En; veranderend inkoopbeleid van jouw afnemers kan jouw afzet sterk beïnvloeden.

Het omvormen van de huidige economie – gebaseerd op groei, kopen en wegwerpen – naar een circulaire economie is een enorme uitdaging. Om de keten circulair te maken zijn twee factoren cruciaal: samenwerken en informatie delen.

Maar óók: Wat kun je zelf doen om een sterke schakel in de rondgelegde keten te zijn? Tijdens deze deelsessie bij Van Peperzeel BV, bespreken we hoe jouw bedrijf hier mee verder kan gaan of een eerste aanzet kan maken met behulp van de beschikbare tools binnen Horizon en/of in Flevoland.

Deelsessie Noordoostpolder: Lokale samenwerking in de wereldwijde markt

Hoe kun je door samenwerking individueel groeien?

Jessie de Lange, Projectmanager Agro & Food, gaat samen met gastheer Erik Waterman, Arnold Vaandrager van Vabo Composites en Maarten Verbruggen van Verbruggen dieper in op dit onderwerp en het belang van clusters, bedrijfskringen, studiegroepen en de regionale ontwikkelingsmaatschappij. Niet alleen vanuit eigen behoud denken, maar elkaar juist versterken. Regionale kracht doordat je elkaar kent en weet wat je doet.

 

Deelsessie Urk: De toekomst is dichtbij!
Een erkende manier om een economie te versterken is om aan te sluiten bij clusters. Bedrijven in clusters zijn vaak productiever dan bedrijven die niet in clusters actief zijn. Bedrijven innoveren ook gemakkelijker in clusters en deze innovaties bieden daarmee een impuls aan de sectoren waar de clusters onderdeel van zijn.

Clusterbeleid is daarmee een van de instrumenten om sectoren te versterken. Clusters komen gemakkelijker tot stand in technologische sectoren dan in andere sectoren.

De Regiodeal Noordelijk Flevoland heeft ertoe bijgedragen dat de maritieme sector op Urk alle ingrediënten kreeg voor het ondersteunen van het maritieme cluster. Harm Post en Karin Senf kregen de opdracht van de provincie Flevoland om het cluster te versterken en technologische innovaties bij de bedrijven te versnellen. Hierover vertellen ze graag meer.