Flevoland Groeit! Event 2020

Opening Flevoland Groeit! Event 2020
Het Flevoland Groeit! Event 2020 werd geopend door Marco Smit, directeur van Horizon Flevoland.

Deelsessie: Het C-woord
Nieuwe verdienmodellen in tijden van corona

In deze crisistijd is er een schaarste aan grondstoffen en materialen. Het aanpassen van jouw verdienmodel is hierbij van belang, bijvoorbeeld door een product om te zetten naar een dienst of de levensduur van een product te verbeteren. Een circulair verdienmodel biedt ten tijde van de huidige crisis veel kansen en kan de toekomstbestendigheid en schokbestendigheid van jouw onderneming verbeteren. 

Deelsessie: Het volgende hoofdstuk
De kracht van eigenwijs ondernemerschap

Sjoerd van Oort, rebels ondernemer wil een verschil maken met de dingen die hij onderneemt. Maar vooral ook op de manier hoe hij ze onderneemt. Filosofie-gedreven, bewust eigenwijs en maatschappelijk verantwoord zijn belangrijke kernwaarden voor deze onderneming.

Tijdens de deelsessie delen Sjoerd en zijn collega Rowena Wubs hun persoonlijke kijk op en ideeën over ondernemerschap en samenwerking. Rowena begon zonder vakervaring bij Givt en heeft als geen ander ervaren wat de bijzondere bedrijfscultuur kan betekenen voor de groei van mensen én van het bedrijf.

Deelsessie: Storytelling, van data naar emotie
Het belang van emotion driven marketing
John Bes (CEO Almere City FC) en Bert Wisniewski (CEO Redmatters, marketingbureau) in gesprek met Thuan Trinh van Horizon Flevoland over Storytelling. Storytelling zorgt ervoor dat je via de emotie en met hulp van data, business kan binnenhalen. Zeker in coronatijd. De heren geven praktische voorbeelden en tips hoe je zelf aan de slag kan gaan met jouw communicatie.

Er zijn ook speciale handleidingen gemaakt voor deelnemers aan deze sessie. Die zijn te downloaden via www.redmatters.com/horizon

Woordje Jan-Nico Appelman
Tussen de deelsessies door sprak gedeputeerde Jan-Nico Appelman de ondernemers toe.

Deelsessie: A whole new world
Ondernemen over de grens
In deze sessie wordt er besproken hoe je jouw buitenlandse contacten warm kunt houden in de huidige situatie, zonder op een beurs te staan of bij klanten in het buitenland langs te gaan. Er komen ook verschillende manieren aan bod om nieuwe klanten te werven en/of nieuwe markten aan te pakken zonder te veel investering.

Deelsessie: Een nieuw perspectief
Het ondernemerspanel Flevoland: samen de corona crisis door!
Om adequaat te kunnen reageren op de huidige coronacrisis is de input van ondernemers in Flevoland van groot belang. Om deze reden is het Coronacrisis Ondernemerspanel Flevoland opgezet. Tijdens dit webinar deelt Rob Dal (regiomanager VNO-NCW Flevoland) de bevindingen uit de eerste meting van het Ondernemerspanel Flevoland. Vervolgens bespreken Femke Rientsma (voorzitter Win4All €“ Economic Board Flevoland), Jan Nico Appelman (gedeputeerde provincie Flevoland) en Hajé de Jager (voorzitter VNO-NCW Flevoland) onder leiding van Frank van Klink de bevindingen en bieden zij een nieuw perspectief voor de toekomst.

Deelsessie: Het verhaal achter het scherm
Teamwork op afstand
Leiding geven op afstand vraagt om heel andere vaardigheden van leidinggevenden of het nu gaat om aansturing op de werkvloer of het managen van medewerkers vanaf huis. Vragen die je als werkgever hierover kunt hebben worden tijdens deze deelsessie besproken.

Irene Medema gaat het gesprek aan met ondernemers, een arbeidspsycholoog en een business controller. Duidelijk wordt dat vanuit huis werken heel wat Arbo technische en psychologische uitdagingen kent maar ook organisatorische aspecten met zich meebrengt.

Aan tafel zaten:

– Sven Erik Janssen van Holland Composites 

– Maaike Struisvlugt van ALK-Abello BV 

– Marcel Burger van Burger Support 

– Danny Wilms van Wilms Arbeidsinspiratie 

– Tim Bakker, business controller bij Horizon Flevoland