Route A - Urk

Deelsessie Urk: De toekomst is dichtbij!

Een erkende manier om een economie te versterken is om aan te sluiten bij clusters. Een cluster is een groep bedrijven die geografisch dicht bij elkaar ligt en met elkaar samenwerkt, maar tegelijkertijd ook nog in concurrentie is met elkaar. Bedrijven in clusters zijn vaak productiever dan bedrijven die niet in clusters actief zijn. Clusters maken kennis productief via nieuwe en bestaande bedrijven en bieden werfkracht naar bedrijven van buiten de regio.

Unieke kenmerken van de regio
Clusters hebben bestaansrecht als ze aansluiten bij unieke kenmerken die een regio heeft. Die maken immers dat bedrijven dáár voordelen ervaren die ze elders niet hebben. Bedrijven innoveren gemakkelijker in clusters en deze innovaties bieden daarmee een impuls aan de sectoren waar de clusters onderdeel van zijn.

Clusterbeleid is daarmee een van de instrumenten om sectoren te versterken. Clusters komen gemakkelijker tot stand in technologische sectoren dan in andere sectoren.

Maritieme cluster Urk
De Regiodeal Noordelijk Flevoland heeft ertoe bijgedragen dat de maritieme sector op Urk alle ingrediënten kreeg voor het ondersteunen van het maritieme cluster. Harm Post en Karin Senf kregen de opdracht van de provincie Flevoland om het cluster te versterken en technologische innovaties bij de bedrijven te versnellen. Hierover vertellen ze graag meer.

Locatie Urk: De Koningshof Party & Events
Een unieke locatie voor zakelijke evenementen in één van de mooiste vissersplaatsen van Nederland; Urk. Ontspannen en in een intieme ambiance vergaderen, een congres bijwonen of een spetterend personeelsfeest meemaken. Naast zakelijke ontvangsten organiseert De Koningshof Party & Events ook feestelijke bijeenkomsten zoals huwelijksfeesten of jubilea.

 

*Via dit formulier kun je je aanmelden voor één van de routes en maak je een account aan.
Met jouw account kun je inloggen op de mobiele app en/of de desktop website van dit event voor o.a. de interactieve kaart en matchen met andere ondernemers.