Route A - Lelystad

Deelsessie Lelystad: Duurzaam ondernemen is toekomstbestendig ondernemen
Wil jij weten wat duurzaam ondernemen betekent voor het bedrijf van Johan van Peperzeel? Lijkt het jou leuk om rond geleid te worden door zijn bedrijf? En wil je meer weten over hoe je duurzaam kunt ondernemen? Neem dan deel aan deze interactieve deelsessie!

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Inzamelen en recyclen moet daarom het nieuwe normaal worden. We nemen een kijkje achter de schermen bij een schakel in de retourketen. Urgentiebesef: Wat betekent deze doelstelling voor jouw bedrijf als het gaat om afvalstromen, inkoop of zelfs het ontwerp van een product? Welke wetgeving is in de maak? En; veranderend inkoopbeleid van jouw afnemers kan jouw afzet sterk beïnvloeden.

Het omvormen van de huidige economie – gebaseerd op groei, kopen en wegwerpen – naar een circulaire economie is een enorme uitdaging. Om de keten circulair te maken zijn twee factoren cruciaal: samenwerken en informatie delen.

Maar óók: Wat kun je zelf doen om een sterke schakel in de rondgelegde keten te zijn? Tijdens deze deelsessie bij Van Peperzeel BV, bespreken we hoe jouw bedrijf hier mee verder kan gaan of een eerste aanzet kan maken met behulp van de beschikbare tools binnen Horizon en/of in Flevoland.

Locatie Lelystad: Van Peperzeel
Van Peperzeel is met name de gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van alle batterijen die je maar kunt bedenken. Ze zijn voor Stibat (de Stichting Batterijen) hét nationale sorteercentrum van alle lege en afgedankte batterijen in Nederland.

Via een uitgebreid netwerk worden jaarlijks vele duizenden tonnen verzameld en vervolgens aangeleverd op het nationaal sorteercentrum in Lelystad. 

Met deze vorm van recycling zijn zij een mooi voorbeeld van circulair ondernemen waar we als Flevoland trots op mogen zijn. Helemaal in lijn met deze locatie, gaat de deelsessie over duurzaam en circulair ondernemen

*Via dit formulier kun je je aanmelden voor één van de routes en maak je een account aan.
Met jouw account kun je inloggen op de mobiele app en/of de desktop website van dit event voor o.a. de interactieve kaart en matchen met andere ondernemers.